Australia vil sensurere ekstremistisk innhold på nettet

Australia ønsker å blokkere nettsider for å stanse spredningen av vold-, ekstremisme- og terrorinnhold, sier landets statsminister Scott Morrison.

Publisert: Publisert:

Australias statsminister Scott Morrison, i midten, sammen med Vietnams president Nguyen Xuan Phuc i Hanoi fredag forrige uke. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB-AFP

Statsministeren uttalte under G7-toppmøtet i Frankrike at tiltaket trengs for å kontre det digitale elementet i terrorangrep som den som fant sted i Christchurch på New Zealand i mars.

– Det direktesendte angrepet illustrerer hvordan digitale plattformer og nettsider kan bli brukt for å spre ekstrem vold og terrorinnhold, sa Morrison.

– Slikt innhold har ingen plass i Australia, og vi gjør alt vi kan for å nekte terroristene mulighet til å glorifisere sine kriminelle handlinger, la statsministeren til.

Det australske statlige organet eSafety Commissioner vil med det nye tiltaket kunne jobbe med selskaper for å hindre domener som sprer terrormateriale. Et døgnåpent krisesenter skal etter planen overvåke terrorrelaterte hendelser.

51 mennesker ble skutt og drept og nesten like mange såret i terrorangrepet i Christchurch, som skjedde 15. mars. En høyreekstrem australsk mann ble dømt for handlingene.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Slik kan du med bevisste valg spare over 10.000 kroner

  2. 882 flere rogalendinger, men folketallet minker i disse kommunene

  3. Full isolasjon i koronaperioden for Venstre-leder med sjelden sykdom

  4. Stavanger-paret hadde lagt hyttekjøp på is, men to måneder på hjemmekontor gjorde at de slo til

  5. 16-åring brakk nakken da han stupte – nå vil familien advare andre

  6. Sommervær i vente

  1. Sosiale medier
  2. Australia
  3. Terror