En halv million briter vil nekte Trump innreise

London (NTB-AP): Over 500.000 briter har skrevet under på et opprop for å nekte USAs president Donald Trump å besøke Storbritannia.

Hundretusenvis av briter har skrevet under et opprop for å nekte president Donald Trump innreise i Storbritannia. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Underskriftskampanjen er et svar på Trumps beslutning om å stenge USAs grense for flyktninger og personer fra sju muslimske land.

Få timer etter at kampanjen var lansert på det britiske parlamentets nettside søndag kveld, hadde over en halv million briter skrevet under.

Den britiske regjeringen er pålagt å svare på krav som samler over 10.000 underskrifter, mens parlamentet må vurdere å holde debatt om forslag som samler over 100.000 underskrifter.

Storbritannias statsminister Theresa May besøkte for få dager siden Trump i Washington og inviterte da den amerikanske presidenten til gjenvisitt. Det misliker mange briter sterkt.

– Hans godt dokumenterte kvinnehat og vulgariteter diskvalifiserer ham fra å møte både dronning Elisabeth og prins Charles, heter det i oppropet. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Etter å ha kranglet, fikk jeg med meg én test

  2. Rush etter fastpris hos Lyse. Er det lurt?

  3. Ett skisenter åpner denne helgen - flere neste helg

  4. Byggingen på Misjons­marka får fortsette

  5. Ulovlig hjortejakt i Gjesdal: – Forkastelig

  6. Plutselig forsvant han fra toppfotballen – nå gjør han overraskende comeback