Sør-Koreas leder skal spise OL-lunsj med søsteren til Kim Jong-un

Sør-Koreas president Moon Jae-in skal ha et lunsjmøte med Kim Jong-uns søster og andre i Nord-Koreas OL-delegasjon.

En sørkoreansk TV-stasjon melder at Kim Yo-jong (t.v.) skal delta i Nord-Koreas OL-delegasjon. Her er hun sammen med broren Kim Jong-un.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Kim Yo-jong, søsteren til Nord-Koreas leder, skal etter planen delta i en delegasjon som ankommer OL-byen Pyeongchang fredag.

– President Moon vil ta imot den nordkoreanske delegasjonen og ha lunsj med dem 10. februar, opplyste en talsmann for Sør-Koreas president torsdag.

Kim Yo-Jong antas å være i slutten av 20-årene. Hun er medlem av Nord-Koreas politbyrå, som er landets øverste styringsorgan, og som ledes av broren Kim Jong-un. Hun antas også å være en av Kims nærmeste fortrolige.

Budskap fra broren

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap vil hun etter alt å dømme overlevere et personlig budskap fra broren under lunsjen. Hvor måltidet skal inntas, er ikke kjent.

Nyheten om at Kims søster reiser til Sør-Korea i forbindelse med OL, ble først kjent onsdag denne uken. Med i delegasjonen er også Nord-Koreas seremonielle statsoverhode Kim Yong-nam, som er den mest høytstående nordkoreanske tjenestemannen som reiser til Sør-Korea noensinne.

En sørkoreansk TV-stasjon melder at Kim Yo-jong (t.h.) skal delta i Nord-Koreas OL-delegasjon. Her er hun sammen med broren Kim Jong-un. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix

USA kritisk

Delegasjonen er også ventet å delta på vinterlekenes åpningsseremoni fredag, der også USAs visepresident Mike Pence vil være til stede.

– USA vil ikke la Nord-Koreas propaganda kapre OL, sa Pence under et besøk i Japan onsdag og varslet samtidig at USA snart vil legge fram de hardeste sanksjonene mot Nord-Korea noensinne.

Noen timer senere meldte Pyongyangs statlige nyhetsbyrå at Nord-Korea overhodet ikke har noen planer om å møte representanter for amerikanske myndigheter under OL.

– Vi har aldri tryglet om dialog med USA, og vi kommer aldri til å gjøre det, sier Cho Yong-sam i utenriksdepartementet til KCNA.

Kritikere mener at Nord-Korea forsøker å gjennomføre en slags sjarmoffensiv under OL for å påvirke verdenssamfunnet til å myke opp de internasjonale sanksjonene som er innført i et forsøk på å stanse Nord-Koreas atomvåpenprogram.

Les også

 1. LES OGSÅ: – OL-deltakelse til tross: Nord-Korea er fortsatt et brutalt regime

 2. LES OGSÅ: Slik ble Korea delt i to

Publisert:
 1. Nord-Korea
 2. OL
 3. Sør-Korea
 4. Kim Jong-un

Mest lest akkurat nå

 1. KrF-topp i Rogaland: – Det kan godt være at Ropstad ikke er den rette til å lede partiet

 2. Jærbuen var midtpunktet som alltid fikk ja - helt til han ville adoptere et barn.

 3. Enorm sjanse for Brodd!

 4. Ekskjæreste ble avhørt om siktede som mulig drapsmann i Birgitte-saken

 5. Her skal 8–10 boliger selges med 15 prosent rabatt

 6. Sa aldri at Ropstad skulle slippe skatt