150.000 i akutt nød etter jordskjelvet i Papua Ny-Guinea

Om lag 150.000 mennesker i Papua Ny-Guinea har akutt behov for nødhjelp etter jordskjelvet for en uke siden, melder Den internasjonale Røde Kors-komiteen.

Folk på Papua Ny-Guinea forsøker å rydde en vei som ble ødelagt av et jordskred som ble utløst av jordskjelvet forrige helg. Ødelagte veier hindrer nødhjelp i å komme fram til folk som er rammet av skjelvet. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det kraftige jordskjelvet med en styrke på 7,5 rammet landet forrige søndag. Siden har det vært mange kraftige etterskjelv.

Tidlig mandag morgen lokal tid ble det registrert et nytt etterskjelv med en styrke på 6,0 ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.

Det offisielle tallet på døde er 31, men mange er fortsatt savnet og ligger trolig begravd under jordmassene. Hva det endelige tallet på døde vil ende på, vet ingen.

Situasjonen er også alvorlig for dem som overlevde. Titusenvis av mennesker mangler mat, rent drikkevann og medisiner. Ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen har 150.000 mennesker behov for nødhjelp.

Redningsarbeidet og arbeidet med å få fram nødhjelpsforsyninger går sakte. Mange av de hardest rammede områdene ligger svært utilgjengelig til fordi veiene er ødelagt av jordskred som har blitt utløst av skjelvene.

– Det er fortsatt ikke mulig å komme fram med lastebiler og firehjulsdrevne biler, sier Røde Kors-medarbeider Udaya Regmi søndag.

Publisert:
  1. Guinea
  2. Jordskjelv
  3. Nødhjelp

Mest lest akkurat nå

  1. Kommuuuuuuuuuuuuunen!

  2. Avhørte vitner kan ha husket feil

  3. For 30 år siden skremte denne gjengen vannet av foreldre og rektorer i Sandnes

  4. Slik så det ut ved Vålandstårnet i kveld

  5. Bygget Norges billigste sykkel- og gangsti, helt uten byråkrati

  6. Stor test av 15 brød: To får toppkarakter