SD: – Vi er åpne for samarbeid

Sverigedemokraterna ber de andre partiene kutte ut sin «sandkasseretorikk» og varsler at partiet er rede til å snakke med hvem det skal være etter valget.

Publisert: Publisert:

Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson ser ut til å bli det svenske valgets store vinner. Foto: Stina Stjernkvist / TT / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

På den trange nattklubben Kristall i hjertet av Stockholm gjorde Sverigedemokraterna (SD) seg søndag kveld klare til å feire det som etter alt å dømme blir et brakvalg. Det store spørsmålet er imidlertid hva som skjer etter valget – de øvrige sju partiene har varslet at de ikke ønsker å samarbeide med SD.

– Vi kommer til å fortsette å føre vår politikk og være veldig tydelig på at vi ikke er noen «dørmatte». Men vi kommer også til være tydelig på at vi kan samtale og samarbeide med alle partier. Det fortjener det svenske folket, sier informasjonssjef Henrik Gustafsson til NTB, et par timer før valglokalene stenger.

Han varsler at partiet er åpent for samarbeid med hvilket som helst av de øvrige sju partiene.

– Vi vil ta ansvar for dette landet. Vil man det, bør man også samtale og samarbeide med samtlige partier i Riksdagen. Det kommer vi til å holde fast ved, og forhåpentlig kommer også de andre partiene en gang til å slutte med «sandkasseretorikken» og sin oppførsel mot oss.

Partileder Jimmie Åkesson varslet lørdag kveld at han er villig til å kompromisse i samtaler med de andre partiene, men Gustafsson vil ikke være mer spesifikk.

– Det vi kan si, er at vi ikke kommer til å vike overhodet i innvandringspolitikken. Det gjør vi heller ikke i spørsmål om lov og orden og høyere pensjoner. Der er vi beinharde.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Overgrepssaken på Lye: Politiet ønsker kontakt med gutt som satt på denne steinen

 2. Kampen om p-plassene: Ikea tapte i retten

 3. Kan vi ha selskap med mer enn 20 personer? Vi svarer på dine spørsmål

 4. For to år siden brukte Tonning 190.000 kroner på nytt bad. Nå risikerer han å måtte rive det

 5. Syv vaner som gjør at du kan miste respekten på jobb

 6. TV-team fant 4 meter stor flenge i Estonia-skroget

 1. Politikk
 2. Svensk politikk
 3. Sverigedemokraterna
 4. Stockholm