– Nord-Korea skjøt rakett ut i havet

Nord-Korea har skutt ut en rakett som falt ned i havet, i det som i så fall er årets første rakettest, ifølge Sør-Koreas generalstab og japanske myndigheter.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un på et partimøte i forrige uke.
  • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det som antakelig var en ballistisk rakett, ble skutt ut i havet øst for Nord-Korea rundt klokken 8.10 onsdag morgen, ifølge uttalelsen fra generalstaben i Sør-Korea.

– Sørkoreansk og amerikansk etterretning analyserer nærmere for ytterligere detaljer, uttaler generalstaben i Seoul.

Den japanske kystvakten opplyser at den observerte det som så ut til å være rakettutskyting fra Nord-Korea, og advarte fartøy i havområdet om ikke å nærme seg noen mistenkelige objekter.

Japans statsminister Fumio Kishida beskriver utskytingen som «en mulig ballistisk rakett». Den antas å ha fløyet rundt 500 kilometer før den falt ned utenfor Japans økonomiske sone.

– Det er beklagelig at Nord-Korea fortsetter å skyte ut raketter etter i fjor, sier Kishida.

På en partikonferanse i forrige uke sa Nord-Koreas leder Kim Jong-un at landet skal fortsette å styrke sin forsvarsevne.

Nord-Korea er underlagt internasjonale sanksjoner på grunn av landets atomvåpenprogram, og en FN-resolusjon forbyr at landet foretar tester med atomvåpen og ballistiske raketter.

Atomsamtaler mellom Kim og USAs daværende president Donald Trump brøt sammen i 2019. Trumps etterfølger Joe Biden har flere ganger sagt at USA er villig til å møte nordkoreanske representanter til nye samtaler. Så langt har Pyongyang avvist tilbudet.

Publisert: