Nye demonstrasjoner i Barcelona

Demonstrasjonene i Catalonia har snart vart i en uke. Søndag samlet både separatister og deres motstandere seg på nytt i Barcelona, men det gikk rolig for seg.

Publisert: Publisert:

Et katalansk flagg ruver over folkemengden som møtte opp med lysende mobiltelefoner for å markere støtte til å løsrive seg fra Spania søndag. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix.

 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Øldrikkende bargjester følger med på politifolkene som har stilt seg opp utenfor i forbindelse med en demonstrasjon til støtte for å løsrive Catalonia fra Spania søndag. Foto: Ben Curtis / AP / NTB scanpix.

Hundrevis av demonstranter brukte mobiltelefonene sine som fakler. Foto: Joan Mateu / AP / NTB scanpix.

Siden de voldsomme opptøyene på fredag, har demonstrasjonene i den katalanske regionshovedstaden gått fredelig for seg.

Mens en stor folkemengde bestående av katalanske uavhengighetsforkjempere samlet seg i en del av byen, stilte hundrevis av demonstranter seg opp foran de regionale myndighetenes hovedkvarter for å kreve at ro og orden blir gjenopprettet i byen.

Den sistnevnte markeringen ble arrangert av sentrum-høyre-partiet Ciudadanos, og demonstrantene krevde også at regjeringen i Madrid gjør mer for å beskytte rettighetene til katalanere som er imot en løsrivelse fra Spania. Mange av demonstrantene veivet med spanske, katalanske og EU-flagg og sang «Viva Espania!».

I dagevis etter at ni katalanske politikere mandag ble dømt til lange fengselsstraffer i Spania, satte rasende demonstranter sitt preg på Barcelona. Fredag toppet protestene seg idet titusener av marsjerende katalanere nådde fram til regionhovedstaden.

Flere ganger har det vært voldelige sammenstøt mellom politi og demonstranter, og flere hundre personer er skadd.

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

 1. Voldsomme sammen­støt i Barce­lona

 2. El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona

 3. Barcelonas borgermester maner til ro

 4. Opptøyer ved politihovedkvarter i Barcelona

Mest lest akkurat nå

 1. En ekte helt havnet midt i innspillingen av ny katastrofefilm på Orre

 2. Legen har sett moderne nordmenn overveldes av slitenhet og uro. Han gjenkjenner noen klare trekk ved dem som beholder både ro og helse.

 3. 18-åring hadde hatt lappen i tre dager. Så kjørte han «altfor fort».

 4. Amalie Iuel takknemlig for å være i Norge: - Jeg har venninner som er blitt jaget av politiet fordi de har trent i parker

 5. Opprykksdrama for Bryne: – Han har betydd utrolig mye for laget

 6. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

 1. Barcelona
 2. Spania
 3. Catalonia