Måling: Russere liker Sovjet-regimet bedre enn dagens styre

Russerne har et mer fordelaktig syn på regimet fra Sovjetunionens dager enn på dagens styre, viser en meningsmåling fra det uavhengige Levada-senteret.

Publisert: Publisert:

Russlands president Vladimir Putin (t.v.) i samtale med sin forsvarsminister Sergej Sjojgu. Mange russere ser med lengsel tilbake på tiden da Russland var en del av Sovjetunionen, ifølge fersk meningsmåling. Foto: Aleksej Nikolskij, Sputnik, Kreml / AP / NTB scanpix

  • NTB

Respondentene kunne i undersøkelsen velge 5 av 20 kjennetegn fra en liste for å beskrive styresettet.

De fire hyppigst valgte kjennetegnene på Sovjetunionens styresett var alle positive, mens de for dagens regime var negative.

29 prosent svarte at Sovjet-regimet var «nær folket», 25 prosent at det var «sterkt», 22 prosent at det var «rettferdig» og 21 prosent at styret fra denne epoken var «rettmessig».

Nesten halvparten av de spurte, 41 prosent, svarte at dagens regime er «kriminelt og korrupt». 31 prosent mener det står «langt fra folket», 24 prosent at det er «byråkratisk» og 19 prosent at det er «kortsiktig».

Mange russere har de siste årene i stadig større grad uttrykt seg positivt om Sovjetunionen, som ble oppløst i 1991. Nostalgien i spørsmål om Sovjetunionen og diktatoren Josef Stalin har nådd stadig nye høyder de siste månedene, mens populariteten til dagens president Vladimir Putin har vært dalende, ifølge avisen MoscowTimes.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Mann i 60-årene kjørte gjennom bomringen med tildekkede skilt

  2. Toppene i Stavanger-politikken kan selv tallfeste hvor mye de vil ha i kompensasjon

  3. På tide å vurdere noe annet enn gass- og kullgrill?

  4. Tysk fange i politiets søkelys i Madeleine McCann-saken

  5. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

  6. Så dypt skal det være under stupebrett

  1. Vladimir Putin
  2. Russland