USA slår til mot narkotikabaser i Afghanistan

Amerikanske styrker har innledet luftangrep mot narkotikaproduksjonen i Afghanistan for å kutte tilførselen av økonomiske midler til Taliban.

Publisert: Publisert:

Amerikanske styrker har innledet luftangrep mot narkotikaproduksjonen i Afghanistan for å kutte tilførselen av økonomiske midler til Taliban. Foto: AP / Rahmat Gul / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

En rekke laboratorier er truffet i en serie angrep søndag kveld i den opiumsrike sørlige provinsen Helmand, som regnes som Talibans høyborg.

Fellesoperasjonen mellom USA og den afghanske hæren kom dagen etter at en FN-rapport viste at opiumproduksjonen i Afghanistan – en viktig finansieringskilde for Talibans langvarige opprør – økte med 87 prosent i år da området for valmuedyrking satte ny produksjonsrekord.

General John Nicholson, kommandør for både USAs og NATOs styrker i Afghanistan, sa angrepene var rettet mot Taliban der det gjorde mest vondt og advarte om at flere luftangrep vil følge.

Nicholson understreket at valmuebøndene ikke er målet.

– Vi slo til mot laboratoriene som lager heroin av valmuene. Vi traff lagringsplasser der de oppbevarer sluttproduktet, hvor de lagret pengene sine og deres kommando- og kontrollsteder, sa han.

Ifølge offisielle tall innkasserer Taliban 200 millioner dollar i året på narkotikahandelen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Parkeringskaos ved Preikestolen - folk ble bedt om å snu

  2. Bollestad: Tenk deg om før du reiser

  3. «Det er trygt å reise til Italia.Spørsmålet er heller om det er like trygt i Norge»

  4. Uheldig bilfører på Figgjo

  5. Trives med kapteinsrollen og en skrue som trener

  6. 17 nye smittetilfeller

  1. Taliban
  2. Afghanistan
  3. Narkotika