Winfrey og Spielberg matcher Clooneys donasjon til våpenkontroll-kampanje

Oprah Winfrey og Steven Spielberg lot seg inspirere av ekteparet Clooney. Nå donerer også de en halv million dollar hver til våpenkontroll-kampanjen i USA.

Publisert: Publisert:

Oprah lot seg inspirere av Clooney-paret donerer en halv million dollar til våpenkontroll-kampanjen «marsjen for våre liv». Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Menneskerettsadvokaten Amal Clooney og Hollywood-stjernen George Clooney støtter ungdomskampanjen for strengere våpenkontroll som har vokst fram i USA de siste dagene, med en halv million dollar. Foto: AP / NTB scanpix

– George og Amal (Clooney), jeg kunne ikke vært mer enige med dere. Jeg slutter meg til dere og donerer 500.000 dollar til «Marsjen for våre liv». Disse unge, inspirerende menneskene minner meg om Freedom Riders på 60-tallet, som også sa at vi hadde fått nok og at våre stemmer skulle bli hørt, skriver TV-stjernen Opera Winfrey på Twitter.

En halv million dollar tilsvarer om lag 4 millioner norske kroner.

Regissør Steven Spielberg og kona Kate Capshaw har også fulgt opp oppfordringen fra Clooney-ekteparet og donert 500.000 dollar til kampanjen. Det samme har kjendisparet Jeffrey & Marilyn Katzenberg gjort.

Lar seg inspirere av ungdommene

I en uttalelse tirsdag sa Clooney-paret at de lar seg «inspirere av styrken og veltalenheten til elevene og studentene», og at de vil delta på den store protestmarsjen « March for our Lives » som arrangeres i Washington og flere andre amerikanske byer 24. mars.

Arrangørene av marsjen er skoleelever og studenter som mobiliserer for å legge større press på politikere for å innføre strengere våpenkontroll i USA.

Markering i Florida onsdag

17 mennesker ble drept da Nikolas Cruz (19) åpnet ild på en videregående skole i Parkland i Florida forrige uke.

En gruppe elever fra skolen reiste tirsdag til delstatshovedstaden Tallahassee der de onsdag skal delta i en markering for å presse politikerne til strengere våpenkontroll.

Publisert:

Les også

 1. Trump beordrer begrensning på modifisering av skytevåpen

Mest lest akkurat nå

 1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

 2. Den kommende Røde Kors-presidenten har alltid en plan. Da sønnen fikk skallen splintret på Utøya, hadde hun 27.

 3. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

 4. Viking-helten fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå

 5. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

 6. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

 1. Steven Spielberg
 2. Oprah Winfrey
 3. Våpenlover