Trump-medarbeider innrømmer å ha løyet for FBI

En tidligere medarbeider i Donald Trumps valgkampstab, George Papadopoulos, innrømmer å ha løyet til FBI i forbindelse med Russland-etterforskningen.

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Papadopoulos var yngst i Trump-kampanjens stab av utenrikspolitiske rådgivere og ifølge The Washington Post svært ivrig etter å arrangere møter med president Vladimir Putin og andre ledende russere.

Flere sentrale Trump-rådgivere var skeptiske til dette og advarte blant annet om at det kunne komme i konflikt med amerikansk lovgiving.

Papadopoulos ga imidlertid ikke opp og forsøkte gjentatte ganger å overtale Trump og sentrale personer i kretsen rundt ham til å ha slike møter.

Liten innflytelse

Dette går fram av de over 20.000 dokumentene Trump-kampanjen overlot til granskerne i Kongressen tidligere i år, etter at de først var gjennomgått av Det hvite hus og advokater.

Ifølge The Washington Post hadde Papadopoulos liten innflytelse på Trumps valgkamp, og det er også uklart om han hadde så gode kontakter i Russland som han hevdet å ha.

Tidligere i måneden erkjente han seg skyldig i å ha løyet for FBIs etterforskere om sin kontakt med en russisk professor med bånd til Kreml, ifølge rettsdokumentene.

Eposter

Ifølge rettsdokumenter som ble offentliggjort mandag, fortalte professoren under et møte med Papadopoulos i april i fjor at russiske myndigheter hadde «tusenvis av eposter» som kunne brukes til å sverte Hillary Clinton.

Da FBI i januar i år spurte Papodopolous om dette møtet, hevdet han at det var uten betydning. Senere innrømmet han at han visste at professoren hadde «betydelig kontakt» med russiske regjeringskretser, skriver The New York Times.

Les også

 1. Det hvite hus: – Siktelsene mot Trump-medarbeidere har ikke noe å gjøre med presidenten

 2. Trumps valgkampsjef siktet for «sammensvergelse mot USA»

 3. Amerikansk domstol stanser Trumps forbud mot transpersoner i hæren

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. USA-valg 2016
 3. FBI

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes-bedrift får kritikk av Arbeidstilsynet etter dødsulykke

 2. Mangemillionærer inn på eiersiden i Oilers

 3. «Her er det Oilers for alle pengene»

 4. Personen som ble funnet død i Loddefjord, var savnet 24-åring fra Stavanger

 5. Hun ble alvorlig syk. Karrieren var i fare. Et år senere leverer hun et aldeles praktfullt album

 6. Politiet: Brannen ved barnehage i Stavanger var påsatt