Ytterligere tre løslatt etter selvmordsbomben i Manchester

Politiet som etterforsker selvmordsbombeangrepet i Manchester har løslatt ytterligere tre personer, inkludert bombemannens bror.

Politiet i Manchester har frigitt et bilde av en hvit Nissan Micra som er beslaglagt i byen, og opplyser at det er funnet viktig bevis i bilen. Foto: Greater Manchester Police via AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Samtidig har de frigitt flere bilder mens de jobber med å rekonstruere bombemannens siste bevegelser.

Politiet har mistanke om at Salman Abedi (22), en brite med libysk bakgrunn, ikke handlet på egen hånd, men var del av et nettverk som ga ham støtte.

Politiet i byen har frigitt et bilde av en hvit Nissan Micra som er beslaglagt i Manchester, og opplyser at det er funnet viktige bevis i bilen.

De ber alle som har sett bilen mellom 13. april, da den tidligere eieren solgte den, og 15. april, da Abedi forlot Storbritannia, ta kontakt.

Les også

Politiet i Manchester: Bombemannen kjøpte ingrediensene selv

Åtte i varetekt

Politiet sier Abedi returnerte til Storbritannia fra Libya fire dager før angrepet 22. mai. Hovedetterforsker Russ Jackson sier at 22-åringen gjorde gjentatte turer til og fra bilen i løpet av de fire dagene. De tror han tok med seg gjenstander fra bilen som skulle brukes til å sette sammen selvmordsbomben.

De har også frigitt et bilde av en sportsbag med merket til San Francisco 49ers og ber dem som gjenkjenner den ta kontakt.

Politiet arresterte i alt 18 personer etter angrepet, men har løslatt ti som er ute av saken. Åtte sitter fortsatt i varetekt.

Politiet i Manchester har frigitt et bilde av en sportsbag med merket til San Francisco 49ers og ber de som gjenkjenner den ta kontakt. Foto: Greater Manchester Police via AP / NTB scanpix

Kjente alle detaljene

Blant dem som ble løslatt tirsdag er Ismail Abedi, bombemannens bror. Også en 20 år gammel mann som ble pågrepet 27. mai og en 33 år gammel mann pågrepet 24. mai, ble løslatt.

Salman Abedis far, Ramadan Abedi, ble arrestert i Tripoli 24. mai, sammen med en annen bror av gjerningsmannen – Hashim. Libyske sikkerhetsmyndigheter sier han kjente alle detaljene om angrepet.

IS sier de står bak angrepet.

Publisert: